Zijlende van de bbq
Ingrediënten
- -800 gram zijlende
- -2 teentje knoflook
- -4 sjalotjes
- -6 takjes verse rozemarijn
- -Olijfolie
- -Scheut Whisky (Liefst goede rook en hout accenten)
- -Zeezout
- -Grove peper
Instructies
- Maak een mengsel van de knoflook, rozemarijn, sjalotjes, olijfolie en whisky en smeer de zijlende hier een half uur van te voren mee in.
- Steek de bbq aan op een temperatuur van 180 graden en grill de zijlende zodat hij rondom mooi bruin is. Zorg dan voor een bbq temperatuur van 100 graden en laat de zijlende rustig doorgaren tot een kern temperatuur van 52 graden. Wikkel hierna de zijlende nog in de folie en laat nog ongeveer 5 minuten rusten.
- Serveer de zijlende in dikke plakken van ongeveer 2 cm.
- En strooi er nog een gedeelte van het mengsel overheen.