Sweet philly cheese kapsalon
Ingrediënten:
- -Picanha 900 gram
- -Ijsbergsla/rucola sla
- -Cherry tomaatjes
- -Pijnboompitten
- -Zongedroogde tomaten
- -Halve rode ui
- -Zoete aardappel friet
- -Cheddar kaas
- -Jong belegen geraspte kaas
- -Nacho cheese dip
- Voor de crème saus:
- -2 witte uien
- -1 rode ui
- -200 gram crème fraiche
- -25 gram bruine suiker
- Accessoires:
- -4 aluminium bakjes
- -spit
Instructies
- Stook de barbecue op tot een temperatuur van 150 graden. Snij de picanha in plakken van ongeveer 5 cm en rub deze in met een rub naar keuze. Snij indien nodig nog kruislings in de vetlaag. Verdeel nu de plakken picanha aan het spit. En laat dit garen tot een kern van 48 graden. Doe ook de uien voor de crème saus tussen de kolen en laat even meegaren.
- Maak ondertussen de sla mix met ijsbergsla, rucola sla, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, halve rode ui en pijnboompitten. Warm ondertussen de frituurpan op en frituur hierin de zoete aardappel friet. Maak in een skillet of pan de gesmolten kaas door de cheddar kaas, geraspte kaas en Nacho cheese dip hierin te smelten. Doe dit ook met de ui, crème fraiche en bruine suiker.
- Als de picanha zijn kern heeft bereikt snij je deze in dunne plakjes. Verdeel dan de zoete aardappel friet in aluminium bakjes. Doe hierboven op de sla mix, dan de picanha, gesmolten kaas en daar boven op de crème saus. En plaats dit nog voor ongeveer 10 minuten op de bbq totdat de kaas mooi gesmolten is.
- Eet smakelijk!