Rosbief met rumsaus
Ingrediënten
- 400 gram rosbief
- Rub naar keuze
- Voor de rumsaus:
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 el ketjap
- 1 tl sriracha
- 2 el ketchup
- 4 el ahorn siroop
- 4 el bruine bastard suiker
- 2 el mosterd
- 7 el rum
Instructies
- Smeer de rosbief ongeveer 2 uur van te voren in met de rub. Laat deze ongeveer een uur van te voren op kamertemperatuur komen.
- Bereid de BBQ voor op 180 graden en zorg dat je een indirecte en directe kant hebt.
- Grill de rosbief aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten per kant.
- Leg hem daarna op het indirecte deel en smeer hem rijkelijk in met de rumsaus.
- Als de rosbief een kern van 40 heeft bereikt smeer je hem weer in met rumsaus en doe je dit om de 10 minuten totdat de rosbief een kern heeft van 52 graden.
- Doe de rosbief in aluminium folie en laat voor ongeveer 10 minuten rusten.
- Snij in dunne plakken op de draad.
- Eet smakelijk