Fall of the bone rib sandwich
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 1 sparerib
- 1 brioche stokbrood
- Barbecuesaus naar keuze
- Boter
- Rietsuiker
- Peterselie
- Rookhout
- Rub naar keuze
- Candy bacon jam
Instructies
- Verwarm de BBQ voor indirect grillen op 110/120 graden
- Verwijder met een botermes het vlies van de sparerib door onder het ribbenrek door het mes tussen het vlies en één van de botten te steken, pak en trek aan het vlies om het volledig te verwijderen
- Breng met je handen aan beide kanten van de ribben een rub naar keuze aan zodat het in het vlees dringt.
- Plaats de ribben op het grillrooster voor indirect grillen en gooi een paar houtblokjes op hete kolen om te roken. Een heerlijk appel chunk past hier goed bij. Sluit het deksel en gril gedurende 1.5 uur op 110/120 graden.
- Maak onder tussen de Candy bacon jam klaar recept HIER te vinden
- Als de ribben na 1.5 uur gaar zijn, wikkel ze in dubbel aluminiumfolie bestrooi de ribben met rietsuiker en leg 3 klontjes roomboter boven op de ribben en vouw hem goed dicht. En gaar nog eens 2 uur. Na 2 uur pak je de ribben uit en bestrijk je de ribben met barbecuesaus naar keuze en dit doe je 3 maal 2 minuten zodat de saus om de ribben heen karameliseerd.
- Haal de ribben van de BBQ en leg ze ondersteboven en draai voorzichtig aan elk bot totdat ze loskomen van het vlees; Verwijder voorzichtig de botten zodat je de ribben niet breekt;
- Snijd het brood in 2en en schroei deze nog even lichtjes af op de BBQ.
- Plaats het ribstuk zonder botten tussen het brood en top af met de Candy bacon jam en vers gehakte peterselie; Snijd de gigantische ribsandwich in 4 delen; Serveer en geniet.