Bavette rollade
Ingrediënten
- -1 kg Bavette
- -4 el truffelmayonaise
- -3 el pesto
- -Handje zongedroogde tomaten
- -1 el balsamico azijn
- -3 el pijnboompitjes
- -Handje verse babyspinazie
- -Verse basilicum
- -Parmezaanse kaas
- -Peper en zout
Instructies
- Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°. Pak de bavette uit de koelkast, doe dit op het laatste moment. Het snijden gaat makkelijker als de bavette nog koud is.
- We gaan de bavette nu vlinderen. Leg de bavette neer met het draad van je af (de draad ligt nu gelijk met jouw kijkrichting). Nu gaan we de bavette van de zijkant doormidden snijden.
- Gril de pijnpoombitten even kort aan in een koekenpan of op de grilplaat en laat weer afkoelen. Snijd de verse basilicum en zongedroogde tomaten fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
- Leg nu alle ingrediënten klaar zodat je de bavette kan’ beleggen’.
- Leg de bavette voor je neer en bestrooi met peper en zout. Smeer erna in met de truffelmayonaise en pesto, houdt de randen vrij. Verdeel de balsamico azijn, zongedroogde tomaatjes, basilicum, pijnpoompitjes, spinazie en als laatste de Parmezaanse kaas over de bavette.
- Leg alvast stukjes slagerstouw klaar en rol de bavette op. Knoop met het touw er een rollade van zodat de carpaccio vulling op zijn plek blijft zitten.
- Leg de rollade in de indirecte zone van de BBQ en plaats een thermometer in het midden van de bavette. Sluit het deksel. De bavette is klaar wanneer de kerntemperatuur 50-52° graden is.
- Nu het lastige gedeelte; laat de bavette nog even rusten. Dit kan je het beste onder een theedoek doen. Na ongeveer 10 minuten kan je de gegrilde carpaccio rollade van bavette serveren.
- Eet smakelijk!