Meet the BBQR #6
In deze serie van Meet the BBQR willen wij een podium geven aan iedereen met een passie voor barbecue. Wil jij ook jouw verhaal met ons delen? stuur ons dan een bericht. Dit keer hebben wij Sjaak eigenaar van Huize Roots gevraagd of hij zich voor wil stellen en zijn verhaal wil vertellen waarom en hoe hij begonnen is met barbecueën.
Een stukje leesplezier voor the BBQ animals vanuit het mooie Zweden.
Een aantal weken geleden werd gevraagd of wij een stukje over bbqen wilden schrijven. En dat doen we natuurlijk met alle plezier.
Maar misschien eerst even een voorstelrondje zodat de lezer ook weet wie wij zijn.
Wij zijn Sjaak en Mayke van de Mheen en wij zijn in 2016 naar Zweden vertrokken met onze 4 kinderen om daar Huize ROOTS op te zetten.
(www.huizeroots.nl )
Huize ROOTS is een plek waar je terecht kan als je om wat voor reden dan ook even vastloopt in het leven. Of om gewoon een fijne, sportieve, avontuurlijke en inspirerende vakantie wilt beleven.
De afgelopen 5 jaar hebben we een hoop verschillende mensen mogen helpen om een mooie stap voorwaarts te zetten.
Zo hebben we gasten die last hebben van drugsproblematiek, depressie, burnout en aanverwante klachten.
Maar ook een groot deel van onze gasten wil gewoon even de puntjes op de inzetten
Gewoon even naar een plek waar je simpelweg op een leuke en eenvoudige manier kan genieten van het leven.
Via het stukje hulpverlening dat wij geven kwamen we een aantal jaar geleden in contact met Auke en waypoint Urk.
En daar ontstond vanaf dag 1 al een mooie vriendschap en iets moois is geboren.
Vorig jaar kwam Auke in februari bij ons op visite met Cornelis. Nou dat hebben we geweten. Wat dat zijn zoals jullie vast wel weten fabrieken BBQ fanaten. En Cornelis had ook nog wel wat stukjes vlees meegenomen.
Voor degene voor wie het Zweedse leven onbekend is. Zal ik het uitleggen. Zweden is een outdoor land. Met zijn uitgestrekte bossen en schitterende natuur kun je hier heerlijk uren ronddwalen. En wat het nog mooier en bijzonderder maakt is dat je er ook een kampvuurtje kan maken.
Op veel plekken waar een wandelroute is vind je dan ook een grill plek. En vaak ligt er een stapel hout en een bijl om te gebruiken.
Voordat wij kennis hadden gemaakt met deze 2 BBQ animals grilde we wel een hamburgetje maar vaak bleef dat bij een gewone kant en klare burger een beetje ketchup, mayonaise en wat tomaatjes.
Wat uiteraard ook al een geweldige beleving is.
Maar februari 2021 veranderde alles voor ons.
En de foto's zeggen genoeg denk ik.
Want je hebt een burgertje grillen en je hebt een burgertje grillen.